ultimax

ULTIMAX 6 vyniká mnoha přednostmi. Začněme s rozsahem jeho zvětšení: 1 – 6x, to znamená, že optická soustava pracuje až s šestinásobným zvětšením základního zvětšení. Tato konstrukce byla zatím doménou firmy SWAROWSKI a díky japonské invenci se nabídka rozšiřuje o další značku nabízející tento komfort pocházející z kvalitní japonské výroby.
Zaměřovací osnovultimax_01-(1)a, umístěná ve druhé zobrazovací rovině, je evropského typu č. 4, s červeným bodem, který má deset stupňů jasu včetně vysoké intenzity pro použití za denního světla.

Seřizování puškohledu je velmi snadné pomocí balistické věžičky, tj. po seřízení nastřelení lze točítko volným chodem vynulovat do polohy 0. Pro případ použití jiného náboje, jehož nástřelka je známá, nebo lépe při střelbě na delší vzdálenosti, lze snadno adjustovat bod nastřelení podle aktuální potřeby a poté zase vrátit přesně do původní polohy. Tato možnost je u puškohledu velmi nadstandardní a obvyklou jen u velkých speciálních puškohledů.
Přesnost nastřelení je výjimečně vysoká, neboť chod točítek je 1/4 MOA/1 click, tj. asi 7 mm.

Tubus o průměru 30mm je vyroben z jednoho kusu lehké slitiny, plněn dusíkem a utěsněn proti vlhkosti.
Použití puškohledu je především pro lov zvěře v pohybu. Při zvětšení 1x slouží v podstatě jako skvělý tubusový kolimátor s vyjímečně širokým zorným polem 40m/100m. Zvětšení 6x ovšem umožňuje také střelbu na běžné i delší lovecké vzdálenosti, což činí tento puškohled značně univerzálním.

Puškohled se tak uplatní velmi dobře pro naháňky a pro svoji malou hmotnost pro umístění na zbraň denního použití, pro šoulání a pohotovou střelbu.

Rozsah zvětšení 1x až po 6x činí tento puškohled ideálním pro exotické lovy, k lovu velké a nebezpečné zvěře, kdy je velmi pohotový pro střelbu na blízko, ale umožňuje i přesnou střelbu na větší vzdálenost.