wingamm

a netradiční  pojetí obytného vozu

Historie společnosti se začala psát v roce 1977, kdy se majitelé s bohatými zkušenostmi v   nábytkářském průmyslu rozhodli spolupracovat s předním výrobcem přívěsů. Položili tak  základ firmy Wingamm.

Po několika letech působení v tomto rekreačním odvětví se pro velký zájem trhu rozhodli založit malou výrobu kování pro dodávky různých typů.

Vlastní vynalézavost a tvořivost přivedla majitele brzy na myšlenku vyvinout robustní karoserii, která bude dobře izolovaná a tím použitelná i v zimním období a zároveň při jízdě poskytne vysokou úroveň bezpečnosti. Tato myšlenka pak v roce 1982 dala vzniknout projektu skořepinové karoserie, který byl na světě vůbec prvním svého druhu.

Majitelé už tenkrát vynalezli samonosnou polointegrovanou skořepinovou karoserii ze skelných vláken, která je dodnes odpovědí na otázky vysoké bezpečnosti.

Pevnost a zároveň pružnost skořepiny zaručuje vysokou ochranu řidiči i spolujezdci.

Navíc tato konstrukce eliminuje problémy s pronikáním vody a tepelnými ztrátami, zajišťuje vynikající tepelný komfort po celý rok, zejména pak v zimním obdobím.

První polointegrovaný vůz ze serie Oasi, postavený na Fiatu Ducato byl představen na výstavě v Turíně v roce 1983. Po setkání s designérem Brunem Giordanim pak nabralo úsilí tvůrců další rozměr. Tvořivost a odbornost daly nový směr designu.

Od té doby je hlavním cílem každého nového projektu dokonalá provázanost aerodynamických křivek skořepiny s pohodlným a vkusným vnitřním prostorem.